Az őszi hűvös, száraz, változékony idővel a bőrünk állapota is jelentősen megváltozik. Kiszárad, sebezhetőbb lesz, így rendkívül fontos, hogy megadjuk neki azt a hidratáltságot és ápolást, amit megérdemel. Hogyan?

3 dolog, amire a bőrödnek szüksége lesz ősszel

Hidratáló arctisztítás

A tisztítás minden arcápolási rutin egyik legfontosabb alapja. Ősszel a hűvös levegő mellett a nagyobb városi szennyezés, a levegőbe jutó üzem- és fűtőanyag mennyisége megnő, így nem biztos, hogy az az arctisztító amely a hőségben megfelelő volt számodra, ősszel is hatékony lesz.

Az őszi arctisztítód mindenképp legyen hidratáló, és fontos, hogy a sminkedet is maradéktalanul eltávolítsa.

Örökérvényű szabály, hogy mindig bőrtípusodnak megfelelő arcápolókat használj, mely alól nem kivétel az arclemosó sem. A megfelelő arctisztító hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket a bőrödről, nem hagy maga után feszülő, égő érzést, sőt, inkább hidratál. Ha még nem találtad meg a tökéletes arclemosó készítményt, konzultálj kozmetikusoddal!

Hialuronsav-tartalmú szérum

A forró nyári napok és az UV sugarak súlyosan kiszáríthatják és öregíthetik a bőrt, melynek hatására hamarabb megjelennek a finomvonalak és a szárazságráncok.

Ha hialuronsav tartalmú szérumot használsz egyrészt, nagyszerűen regenerálhatod bőröd a hőség után másrészt, a téli időjárásra is felkészítheted azt.  Óriási vízmegkötő képességével megakadályozza az arcbőr kiszáradását és egyben táplálja is az arcbőrt, gátolja a bőr öregedését, lassítja a ráncok és a finomvonalak kialakulását.

Hámlasztás

Ősszel kifejezetten fontos, hogy bőrünket alaposan tisztítsuk, eltávolítsuk az elhalt hámsejteket, ehhez a hámlasztás a tökéletes megoldás: segítségével a bőr üdévé, puhává és selymessé válik. 

A bőr megújulásával együtt a arcápolási rutinod során használt hatóanyagok is könnyebben tudnak beszívódni a bőr mélyebb rétegeibe.  A hámlasztó krémek regenerálják a bőrt, eltűntetik a kisebb ráncokat, kisimítják az arcbőrt. 

Használj olyan bőrhámlasztó krémeket, amelyek természetes alapúk és AHA sav tartalmú készítmények, a bőrirritáció elkerülése érdekében!

+1 Ajakápolás

Az ajakápolásról sokan gondolják úgy, hogy csak télen fontos, azonban a hosszútávú eredmények érdekében érdemes már ősszel elkezdeni az ajkak kezelését egy E-vitamin tartalmú olajos ajakbalzsammal.

Ha az arcápolási rutinod mellett, hatékony és hidratáló arctisztítást szeretnél, tudj meg többet Seyo hidratáló kezelésünkről, jelentkezz be hozzánk még ma!