Bőrünk nap mint nap rengeteg feladatot lát el: mechanikai védelmet nyújt a külső fizikai hatásoktól, légszennyezettségtől, különböző fertőzésektől, emellett érzékszervként és hőszabályozóként funkcionál.

A tél a bőrünk számára kifejezetten megterhelő, hiszen a forró napokat felváltja a hűvös, egyszer csípős hideg, máskor párás, szmogos levegő, a fűtésszezon kezdetével a levegőben lévő káros anyagok mennyisége megnő, amin a jelenlegi folyamatos maszkviselés sem segít. Épp ezért nagyon fontos, hogy odafigyeljünk az ápolására.

Mit tehetsz a bőröd hidratáltságáért télen?

Folyadékbevitel

Valószínűleg a folyadékbevitel fontossága mindenki számára alapvető, mégis, nem lehet elégszer hangsúlyozni. Télen nem az izzadtság és a napsugárzás miatt kiszáradt bőrnek szükséges a bőséges vízfogyasztás, sokkal inkább a hűvös, száraz levegő miatt, hiszen szárítja a bőrünket, ami rosszabb esetben akár ki is repedezhet.

Tippünk: Ha úgy érzed, a hideg miatt nem tudod magad rávenni a vízfogyasztásra, a napi adagod egy részét fedezheti ízesítetlen tea, vagy egy nagy tál, zöldségekben gazdag leves is.

Bőrápolási rutin

A napi bőrápolási rutin az év minden napján elengedhetetlen, azonban télen kiemelten fontos – ekkor ugyanis az UV sugarak és a száraz levegő által igénybe vett bőrt ápolnunk és frissítenünk kell, felkészíteni a hideg, csípős és sokkal inkább szennyezett levegővel szembeni ellenállásra.

Éppen ezért az téli rutin kihagyhatatlan lépései a hámlasztás és a hidratálás, ami segít a bőrünket frissen és hidratáltan tartani.

Tippünk: A reggeli hidratálás során rendkívül fontos, hogy mielőtt elindulsz otthonról, a hidratáló krémet tökéletesen beszívja a bőröd – ellenkező esetben a hideg levegő nagy károkat okozhat a nedves arcbőrödön.

Mélytisztítás

A különböző kozmetikumok, sminktermékek, a levegőben keringő por és szennyeződések lerakódnak az arcbőrre, és eltömítik a pórusokat. A felületi tisztítás és radírozás segít karbantartani a bőrünket, de 1-2 havonta érdemes alapos, mélytisztító kezelést végezni.

A Seyo TDA kezelések során használt aktív hatóanyagok regenerálják a bőrt, stimulálják a bőr kollagéntermelését, így lassítva annak öregedését, hidratálják a bőrt és intenzív táplálást biztosítanak. Ismerd meg a Seyo TDA által nyújtott kezeléseket!