A nyár a napsütésről, vízpartról, kerti grillezésről szól, ami mind szuper időtöltés – azonban nem szabad elfeledkeznünk arról, hogy ezek bizony nem kímélik az arcbőrünket. Fontos odafigyelnünk a bőrünk igényeire, éppen ezért összeszedtük a 4 legfontosabb arcápolási módszert, amiért a bőröd igazán hálás lesz.

A 4 LEGJOBB NYÁRI ARCÁPOLÁSI MÓDSZER A KÖVETKEZŐ:

1. Radír és szérumok

Az elhalt hámsejtek eltávolítása az év minden részében kiemelten fontos, és ez nyáron sincs másképp. A nyári meleg kiszáríthatja, vagy épp nagyon zsírossá teheti a bőröd, így érdemes heti rendszerességgel radíroznod. Az új hámsejteket pedig köszöntsd ápoló szérummal, amiből a hatóanyagok és vitaminok nagy dózisban szívódnak be az arcbőrödbe, ezáltal feltöltve és hidratálva azt.

Arra érdemes odafigyelned, hogy csak akkor kezdj bele ebbe a folyamatba, amikor a bőröd nem égett le a napon!

 

2. Az örökzöld tanács: fényvédelem!

A fényvédő használata egész évben nagyon fontos, hiszen nem csak közvetlenül a napon érhet minket UV sugárzás – a vékony felhőrétegen átszűrődő, az ablakon visszatükröződő fény bizony tartalmaz káros sugarakat.

Ha napozol, fontos, hogy rendszeresen, minél magasabb faktorszámmal rendelkező naptejet használj! Ha nem közvetlenül ér a nap, de ki kell mozdulnod otthonról, ma már a legtöbb alapozóban és primerben található fényvédő is, érdemes ilyen kozmetikumokat választani.

3. Vizes bázis

Ahogy az első pontban is említettük, a nyári meleg és a különböző, egymástól különböző hatások (pl. sós vagy klóros víz, füstös, olajos környezet, forró levegő) könnyen zsírossá tehetik a bőrt. Éppen ezért a nyári időszakra érdemes beruháznod vízbázisú kozmetikumokra – ezek nem nehezítik el a bőrödet, mégis szuper fedést és ápolást adnak.

 

4. Mélytisztítás

A bőr valódi megújulásához, a tiszta, nem eltömődött pórusokhoz szükség van időnként mély, sejtszintű tisztításra, hogy a bőr nyugodt és friss lehessen.

Ebben segítenek mélytisztító kezeléseink, melyek kifejezetten az igénybe vett, sérült vagy gyulladt bőrnek segítenek a regenerálódásban, felfrissülésben.

 

Ismerd meg kezeléseinket, próbáld ki őket személyesen esztétikai központunkban!