Az új év a tökéletes alkalom arra, hogy áttekintsd bőrápolási rutinodat, és átértékeld, hogy szokásaid hogyan segíthetik (vagy károsítják) a bőrödet. Mostani bejegyzésünkben összeszedtünk néhány olyan tippet, amelyet mindenképp érdemes követned 2022-ben is, hogy megőrizd és javítsd arcbőröd egészségét.

1. Használj fényvédőt minden nap, minden évszakban

A fényvédő alapvetőnek tűnhet, mégis ez a leghatékonyabb bőrápoló eszköz. Rengeteg bőrgyógyász ajánlja a fényvédő mindennapos használatát, hiszen ez a legegyszerűbb és a legjobb formája a bőröregedés megelőzésének. Kutatások kimutatták, hogy a fényvédő krémek következetes használata a legjobb módszer a felgyorsult öregedés és a bőrrák megelőzésére.

Az ajánlott mindennapi fényvédő a minimum SPF 30 jelzéssel ellátott, széles spektrumú naptej vagy fényvédő használata az első lépések között a reggeli rutinodban.  A széles spektrum azt jelenti, hogy a fényvédő védelmet nyújt az UVA-sugarak káros hatásai ellen, amelyek hozzájárulnak a bőr korai öregedéséhez, és az UVB-sugarak, amelyek leégést okoznak. Mindemellett érdemes beszerezni egy SPF-el ellátott hidratáló krémet is, amit akár napközben is használhatsz.

2. Ne aludj sminkben

Ha sminkben alszol, számos problémát okozhatsz arcbőrődnek, kezdve  az eltömődött pórusoktól és pattanásoktól egészen az extrém ajakszárazságig, sőt a sminkben való alvás akár még szemkárosodást is okozhat.

A-legfontosabb-arcapolasi-tippek-2022-re-2

Szerencsére ennek a problémának a megoldása könnyen elkerülhető: mosd le a sminked és tisztítsd meg az arcod, mielőtt lefekszel. Ha olaj-alapú alapozót vagy korrektort viselsz, mindenképp használj sminklemosó folyadékot. Ma már rengeteg féle kapható, bőrtípusnak megfelelően.

3. Dobd ki a lejárt vagy régen nem használt sminktermékeket

Az új évet sokan kezdik szelektálással az otthonukban, ami ugyanúgy vonatkozhat az arcápolási termékek közötti szelektálásra is. Ellenőrizd az összes bőrápoló termék lejárati idejét, és kötelezd el magad, hogy minden olyan terméket kidobsz, ami már lejárt. Továbbá érdemes szelektálni minden olyan terméket, ami irritálja a bőröd, így elkerülheted, hogy olyan termékeket használj, amelyek minőségük vagy összetevőik miatt károsítanák bőröd egészségét.

4. Alakíts ki egy egyszerű és konzisztens arcápolási rutint

Az egészséges arcbőr legegyszerűbb módja egy mindennapi rutin kialakítása, amelyet reggel és este is el tudsz végezni pár perc alatt. Az arcápolási rutin kialakítása során vedd figyelembe, hogy mennyi időd van reggel és este, a termékeket bőröd típusának és állapotának megfelelően válaszd ki vagy kérj professzionális segítséget a termékek kiválasztásában.

A-legfontosabb-arcapolasi-tippek-2022-re-3

+1 Arcápoló kezelés bármilyen bőrproblémára akár életkor szerint

Ha az új évben még jobban vigyázni szeretnél bőröd egészségére, próbáld ki SEYO TDA arcápolási kezeléseinket, amelyek szinte minden bőrproblémára megoldást kínálnak, a bőröregedés megelőzésétől kezdve az arcszínoptimalizálásig.

Tudj meg többet kezeléseinkről és jelentkezz be esztétikai központunkba!