Az arcbőr ápolására a kor előrehaladtával egyre több figyelmet kell fordítanunk, ha szeretnénk, hogy bőrünk sokáig fiatal és egészséges legyen. Az arcbőr öregedése egy természetes folyamat, amelynek jeleit 30 éves kortól tapasztalhatjuk gyakrabban, ezért ilyenkor arcbőrünk még nagyobb törődést igényel. Mire kell figyelnünk az arcápolás során 30 éves kor felett?

A bőr feszességének csökkenése

30 év felett bőrünk kollagéntermelése csökken, a sejtmegújulás lassabb, így kevesebb kollagén termelődik a bőrünkben, ezáltal a bőrünk feszessége csökken. A kollagén mellett a másik jelentős kötőszövet, amely felelős arcbőrünk rugalmasságáért az elasztin, amely ebben a korban kezd veszíteni a feszességéből.  Ahogy a bőr feszessége csökken, és egyre rugalmatlanabbá válik, úgy jelennek meg a ráncok, barázdák az arcon. 

Ezért fontos, hogy mindenképp olyan arcápolási termékeket és kezeléseket kell alkalmazni, amelyek serkentik a kollagén- és elasztintermelődést a bőrben és így hozzájárulnak a bőr feszességének fenntartásához. Emellett az antioxidánsokban gazdag étkezés is hozzájárul a bőrfeszesség megőrzéséhez.

arcapolas-30-ev-felett-2

Dehidratált bőr

Ebben a korban igen gyakori, hogy az arcbőr olajossá, de egyben dehidratálttá is válik, ezért nagy figyelmet kell fordítani a bőr megfelelő hidratálására. A bőr nedvességtartalma kevesebb, mivel a bőrben lévő hialuronsav mennyisége csökken a kor előrehaladtával és ez vízhiányos bőrhöz vezethet. A szárazabb, vízhiányos bőrön pedig az öregedés jelei jóval hamarabb jelennek meg és tartósabbak is. 

A hialuronsav pótlásával orvosolhatjuk ezt a problémát, mivel a hialuronsav molekulák megkötik a nedvességet, így növelik a bőr nedvességtartalmát. Az intenzív hidratáláshoz elengedhetetlen a hialuronsavtartalmú arckezelés és a szérumok, krémek használata.

arcapolas-30-ev-felett-3

Környezeti hatások

A környezeti tényezők természetesen minden korban hatással vannak az arcbőrünkre, de 30 év felett sajnos már ezek ellen is hatékonyabban kell védekeznünk, hogy megőrizzük a bőrfelszíni emulzió arányait: a megfelelő mennyiségű víz és lipid alkossa, csak így védheti meg bőrünket a környezeti hatásoktól. A bőr zsírtartalma, amely védőréteget képez bőrünkön, a különböző környezeti hatások, UV sugarak, dohányfüst és a stressz hatására csökkenhet, mivel ebben a korban szervezetünk anyagcseréje is lelassul. Ha pedig bőrünk védőrétege elvékonyodik, akkor a bőr öregedési folyamatai is felgyorsulhatnak és könnyebben alakulnak ki mélyebb ráncok a bőrön, valamint a bőr színe és állapota is megváltozik. 

Ennek a megelőzésére fontos a bőr rendszeres tisztítása és a hámlasztás is, az elhalt bőrsejtek eltávolítása miatt, továbbá, hogy a bőrfelszín meg tudjon újulni. 30 év felett érdemes zsírosabb krémeket és termékeket alkalmazni az arcápolás során bőrtípusnak megfelelően, illetve szakemberrel konzultálni a bőr állapotáról és az arcbőr kezeléséről.

Az arcbőr 30 év feletti ápolásához próbáld ki Seyo HYAL N10 kezelésünket, amely intenzíven hidratálja és védi az érett bőrt, növeli a bőr feszességét és telítettségét, valamint csökkenti a ráncokat és az arcbőr öregedésének a jeleit. 

Tekintsd meg a Seyo HYAL N10 kezelés részleteit vagy jelentkezz be esztétikai központunkba még ma!