Ahogy egyre jobban melegszik a hőmérséklet és több a napsütés, úgy kell odafigyelnünk arcápolási rutinunkra is, hogy az időjárásnak és a környezeti hatásoknak megfelelő legyen. A legfontosabb ilyenkor, hogy arcbőrünket felkészítsük a nyári száraz hőségre és a napsütésre, hogy elkerüljük a bőrünk károsodását, és a leégés helyett csak barna arcbőrt tapasztaljunk.  Ezért most összeszedtünk néhány lépést, hogyan készítheted fel a bőröd a napos időre.

A hámlasztás továbbra is fontos lépés

Az egészséges és ragyogó bőrhöz elengedhetetlen a bőrhámlasztás rendszeresen, nemcsak tavasszal és nyáron, hanem egész évben. A hámlasztók segítenek eltávolítani az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről és tisztítják a pórusokat. Amellett, hogy a hámlasztás által megújul a bőrfelszín és fiatalabb lesz az arcbőr, az arcápolási rutin során bevitt hatóanyagok is mélyebbre képesek hatolni és hatékonyabban fejtik ki hatásukat a szövetekben.

A hámlasztás tavasszal különösen fontos lépés, mivel egyre többet vagyunk a levegőn, így több környezeti hatás és szennyeződés is éri a bőrünket. Meg kell említenünk az allergiaszezont is, hiszen az orr és a száj körül, akár a pórusokban is megmaradhatnak olyan irritáló részecskék, ami miatt a bőr kipirosodhat.

A Seyo Polar kezelés védi a bőrt a környezeti hatásoktól, megelőzi a bőr elszíneződését és az öregedési folyamatokat, egyedülálló formulája pedig hozzájárul a hámlasztáshoz és az arcszín optimalizálásához. Próbáld ki Te is Seyo Polar arcszín-optimalizáló kezelésünket és készítsd fel bőröd a nyárra!

tavaszi-arcapolas-2

Hidratálás könnyebb és lágyabb állagú krémekkel

Tavasszal érdemes változtatni bőr hidratáló szokásainkon és lágyabb állagú hidratálókrémeket beépíteni a rutinunkba. Ebben az évszakban bőrünk több nedvességet tart magában, mint télen, ezért nincs szükség túl vastag, olajos krémekre, amik csak aknét és olajos, zsíros bőrt eredményeznének. 

Javasolt humektánsokban gazdag formulájú krémeket, szérumokat használni, melyek jól hidratálnak, megelőzik a bőr dehidratációját, de nem nehezítik el azt. A leggyakoribb humektáns összetevők a hialuronsav, glycerin, sodium hyaluronate, sodium PCA, aloe vera, méz és allantoin.

Seyo HYAL N5 fiataloknak és N10 középkorúaknak kialakított kezeléseink egyensúlyozzák a bőr nedvességét, revitalizálják azt, stimulálják a sejtek légzését, aminek köszönhetően a bőr feszesebbnek, simábbnak és fiatalosan üdének látszik.

tavaszi-arcapolas-3

Fényvédelem mindenek felett

A fényvédelem fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. A legtöbben úgy gondolják, hogy csak nyáron indokolt a használata, de ez hibás elképzelés. Arcunk minden évszakban ki van téve az UV-sugárzásnak, ami már tavasszal is erőteljesebb és károsabb hatással lehet az arcbőr állapotára. Az arcbőrnek főleg azért van szüksége az egész éves fényvédelemre, hogy megelőzzük és elkerüljük a korai bőröregedést, amit az UV-sugárzás eredményez. Ezért egész évben szükséges a fényvédő, úgynevezett SPF használata, ha szeretnénk elkerülni a bőr idő előtti öregedését. 

Érdemes olyan sminktermékeket és hidratáló krémeket beszerezni, aminek összetevői között SPF is található. A fényvédelem nélküli alapozó lecserélhető egy regeneráló hatású BB krémre, ami egyszerre védi a bőrt az öregedéstől és hidratálja is azt.

Az idő előtti bőröregedési folyamatok kezelésére és megelőzésére próbáld ki CANABOOST TDA sejtaktiváló kezelésünket, amely intenzív bőrápolással és hosszútávú regenerációval segíti elő a bőr frissességét, üdeségét és gátolja a korai öregedését.