Habár hamarosan beköszöntenek az őszi hűvösebb napok, arcbőrünk még kicsattan a nyári napsugaraktól! A nyár végi bőrápolás kiemelt szerepet játszik abban, hogy arcbőrünk mennyire lesz felkészült a hűvösebb, szelesebb napokra. Az őszi ragyogó arcbőr titka azonban egyszerűbb, mint gondolnánk!

Kicsattanó ragyogás

Te is észrevetted magadon, hogy a nyár során sokkal szebb az arcbőröd? Esetleg teljesen eltűntek a zavaró pattanások és zsíros érzet nélküli természetes ragyogása lett az arcbőrödnek? Amellett, hogy a D-vitamin segít, hogy sokkal jobban érezd magadat a bőrödben, jótékony hatása az arcbőrödön is meglátszik. Azonban óvatosnak kell lenni, mert a bőr ilyenkor sokkal érzékenyebbé válik, könnyebben kiszárad, ha nem figyelünk oda szervezetünk kellő hidratáltságára és a megfelelő bőrápolásra. Annak érdekében, hogy arcbőröd ősszel is ragyogó maradjon, érdemes olyan kozmetikai kezelést vagy otthoni bőrápoló terméket választani, amely mélyen táplálja az arcbőrt!

A hámlasztás mindennek az alapja

Ugye, mennyire jó érzés, amikor a nyaralásból hazatérve gyönyörű, bronzbarna az arcunk? A legtöbben imádjuk ezt az érzést, azonban fontos odafigyelni bőrünk hámlására is. Sok esetben, akár leégés nélkül is megjelenhet egy finom bőrhámlás, amely természetes folyamatként megy végbe. Érdemes az otthoni bőrápolási rutin részeként is beiktatni egy finom szemcsés bőrradírt, hiszen az elhalt hámsejtek ugyanúgy jelen vannak a bronzbarna arcbőrünkön is. Miért jó ez? Az arcbőrünk fellélegzik, ha megszabadítjuk az elhalt hámsejtektől, és az arckezelések során bőrbe juttatott hatóanyagok így a legmélyebb rétegekig képesek eljutni. Ennek köszönhetően az értékes összetevők még jobban és hatásosabban ki tudják fejteni jótékony hatásaikat. Ne feledd, még akár egész szeptemberben is élvezhetjük a meleg napsugarakat, és bizony ilyenkor is van még a napnak ereje! Egy finom hámlasztó kezelés után pedig ezek a napsugarak segítenek, hogy bőröd még barnább lehessen, és sokáig élvezhesd az egészséges, ragyogó színt!

Tápláld az arcbőrödet

Nem tudjuk eléggé hangsúlyozni, hogy az egészség megőrzésében mekkora szerepet játszik a táplálkozás! Élvezd ki, hogy még kedvedre válogathatsz a nyári gyümölcsök sokaságából, hiszen magas antioxidáns és C-vitamin tartalmuk segítenek az arcbőröd ragyogásának megőrzésében is! Az ősz beköszöntével pedig a gyümölcsöket felválthatják a zöldségek és a magvak, amelyek szintén nagyszerűen alkalmazhatók a mindennapi bőrápolási rutin kiegészítőjeként!

Szakszerű gondoskodás

Ha az arcbőrünk ápolásáról van szó, mindig egy lépéssel az időjárás előtt kell járnunk, ezért érdemes már a nyár végén, ősz elején tudatosan készülni az hűvösebb napokra.  Az arcbőrönk csak akkor lehet ragyogó, ha mindig azokat a hatóanyagokat kapja meg, amelyekre igazán szüksége van. Ha tudatosan figyelsz arcbőröd állapotára, elkerülheted, hogy az őszi szél kiszárítsa, bántsa bőrödet! Tudtad, hogy a Seyo kezelései között több fajta mélyhidratáló kezelést is megtalálsz?  A fiatalabb vendégek számára Hyal 5, míg az érettebb bőrrel rendelkező vendégeinknek a Hyal 10 kezelést ajánljuk, amelyek segítenek az arcbőr feszességének megőrzésében, miközben mélyen táplálják és feltöltik az arcbőrt.  Ha pedig úgy érzed, hogy arcbőrödet megviselte a nyári tikkasztó forróság, javasoljuk Dermacool kezelésünket, amely amellett, hogy táplálja a bőrt, támogatja annak javító mechanizmusát, így az arcbőr sokkal gyorsabban regenerálódik.

Ismerd meg részletesebben kezeléseinket és élvezd a ragyogó, táplált arcbőrt ősszel is!