Szinte mindenki tisztában van azzal, hogy nyáron elengedhetetlen a fényvédő használata a mindennapok során. Azzal azonban már kevésbé, hogy a fényvédelem egész évben nagyon fontos, így ősszel és télen is a napi rutin része kellene, hogy legyen. Bejegyzésünkből megtudhatod, hogy miért fontos a fényvédelem ősszel is.

Az UV sugárzás a nyár végével nem tűnik el

Általános tévhit, hogy fényvédő, naptej csak akkor szükséges, ha kint hőség van és felhőtlen az égbolt. Az igaz, hogy a nyári kánikula során erősebb az UV-sugárzás, azonban ősszel is ugyanúgy jelen van, mivel a sugárzás mértéke nem a hőmérséklettel függ össze (remek példa erre, hogy télen, síelés közben is le lehet égni a hegyekben). Az UVA és UVB sugarakat, amelyek rendkívül káros hatással is lehetnek bőrünkre, nem szűrik ki a felhők, sem a hidegebb hőmérséklet, arcunk pedig általában ezekben a hónapokban is szabad.

fenyvedelem-osszel-2

Miért fontos a fényvédelem egész évben?

Az UV-sugarak különböző mértékben, de egész évben jelen vannak, aminek sajnos káros hatásai lehetnek az arcbőrre. Az UV-sugarak egyik típusa, az UVA felgyorsítja a bőr öregedését, ezzel ráncokat, pigmentfoltokat és megereszkedett bőrt okozva. De az arcbőr a korai bőröregedésen felül akár a bőrrák kialakulásával is reagálhat a túlzott UVA-sugárzásra. 

A napfény bőrkárosító hatása fokozott veszélyt jelent az érzékeny bőrre, mivel azt kiszáríthatja, a fokozott bőrszárazság miatt pedig még érzékenyebbé válik, ami tovább rontja állapotát. 

Ha nem véded arcbőröd a káros napsugaraktól egész évben, akkor sokkal hamarabb fogod tapasztalni a korai bőröregedést jeleit magadon, mint egyébként kellene, illetve kockázatnak teszed ki bőröd és saját egészségedet.

fenyvedelem-osszel-3

A tökéletes fényvédelem egész évben bőrtípusnak megfelelően

A káros napsugarak és a bőr dehidratációja ellen nyújt megoldást bőrtípusnak megfelelően a N10 kezelés, valamint a kezelést kiegészítő szérum. 

A fiatal bőr korai öregedéséhez és kiszáradásához vezethet, ha nem védjük az olyan külső környezeti hatásoktól, mint az erős napsugárzás, a szél, a hideg-meleg levegő, a légkondicionálás. Ezért megfelelő védelmet igényel egész évben, amely nem zsírosít, de intenzív hidratálását és védelmet nyújt a bőr egészségének. 

A kor előrehaladtával a belső bőröregedés fokozódik és csökkenti a sejtek aktivitását, a bőr egyre vékonyabbá és szárazabbá válik, aminek következtében sokkal érzékenyebb a külső környezeti hatásokra. A kollagénszálak tartószerkezete strukturálisan változik, ezért a bőr elveszti rugalmasságát és frissességét. 

A Seyo Hyal N10 TDA kezelés a belsőleg öregedő bőr különleges igényei alapján fejlesztették ki, hogy védelmet és megoldást, és regenerációt nyújtson az előbb említett tünetekkel szemben. A kezelés több részecskéből álló hyaluronsav formulát tartalmaz és gazdag a természetes sejtaktivátorokban. Intenzíven hidratálja az érett bőr állapotát, a kezelés után a bőr teltebbnek, frissebbnek, élettel telibbnek és simábbnak látszik.

Előzd meg a bőröregedést és védd bőröd egészségét egész évben a Seyo Hyal N10 kezeléssel! Tudj meg többet kezeléseinkről és jelentkezz be esztétikai központunkba még ma!