Nyáron az arcbőr sok olyan környezeti hatásnak van kitéve, aminek az év többi részében nem. A kánikula, a száraz vagy párás időjárás és a hőség miatt az arcbőr más bánásmódot és megfelelő hidratálást igényel. Nyáron a fényvédelem mellett fontos, hogy arcbőrünket megfelelően hidratáljuk, hiszen a hőség és a száraz levegő a bőr dehidratáltáságát is okozhatja, ami maradandó károsodást, irritációt hagyhat maga után. Ebből a bejegyzésünkből megtudhatod, hogyan hidratáld a bőröd nyáron.

A bőr kiszáradásához vezető okok

Nyáron a hosszan tartó hőség és a száraz levegő csökkenti a bőr nedvességtartalmát, még akkor is ha párás környezetben tartózkodunk. Az erős napsugárzás a bőr felső rétegének elvékonyodásához és a bőr érzékenységéhez vezethet, aminek következtében a bőr hajlamosabb a kiszáradásra.

Mindezek mellett a meleg-hideg levegő hirtelen váltakozása, ha a forró hőségből belépünk egy légkondicionált helyiségbe, az UV sugarak megnövekedett erőssége, de akár a strandon vagy otthonunkban található medence vizében lévő klór is a bőr kiszáradását okozhatja.

hogyan-hidratald-a-borod-nyaron-2

Frissítő és könnyed alapanyagok

Az arcbőr megfelelő hidratálásához elengedhetetlen, hogy a bőr nedvességtartalma fennmaradjon. Nyárra válasszunk könnyedebb formulájú hidratáló krémet és szérumokat, mint a hyaluronsav. Ez azért fontos, mert a nehéz formulájú, olajos krémek ebben az időszakban növelik a bőr zsírosodását és eltömítik a pórusokat, ami pattanásokat, bőrirritációt válthat ki. Ajánlott reggel és este is alkalmazni hidratáló krémeket a fényvédő mellett, valamint, ha a nap folyamán is, ha sok időt töltünk a szabadban a hőségben. 

A külső hidratálás mellett elengedhetetlen a belső hidratálás is, ami az elegendő vízfogyasztást foglalja magában. Bőrünk és szervezetünk is meghálálja, ha naponta legalább 2-3 liter szénsavmentes vizet fogyasztunk, sokkal teltebbé és ragyogóbbá válik.

hogyan-hidratald-a-borod-nyaron-3

Mélyhidratáló kezelések

A bőr hőség elleni védelmében és hatékony hidratálásában segítenek Seyo Hyal N5 és N10 mélyhidratáló kezeléseink, fiataloknak és középkorúaknak egyaránt.

A kezelés során alkalmazott revitalizáló hyaluronsav vegyület kifejezetten a vízhiányos, dehidratált bőr ellen veszi fel a harcot. A kezelés nyugtatja a bőrt, több részecskékből álló hyaluronsav formulát tartalmaz és gazdag természetes sejtaktivátorokban.

A hatóanyagok védelmet biztosítanak a bőr számára, növelik annak rugalmasságát és serkentik a kollagéntermelést. Ennek köszönhetően a kezelés regenerálja és simítja a bőrt, egyensúlyozza a nedvességtartalmát és stimulálja a sejtek légzését.  Mindkét típusú kezelés intenzíven hidratálja és javítja a bőr állapotát, aminek köszönhetően a kezelés után az arcbőr feszesebbnek, simábbnak és frissebnek látszik.

Frissítsd fel és hidratáld hatékonyan arcbőröd a nyár folyamán Te is Seyo Hyal N5 és N10 TDA kezeléseinkkel. Seyo Hyal N5 kezelésünket a 20+ korosztálynak, míg Seyo Hyal N10 kezelésünket  a 30+ korosztálynak ajánljuk. 

Tudj meg többet kezeléseinkről és jelentkezz be esztétikai központunkba még ma!