A téli időjárás beköszöntével a bőrünknek zord, metsző szelekkel és csípős, hideg hőmérséklettel kell dacolnia nap nap után. Tovább fokozza az extra megterhelést a nagy hőmérsékletingadozás, mely a beltéri és kültéri hőmérséklet nagy – sokszor akár 30 fokos – különbségéből ered, valamint a fűtéstől száraz levegő is extrémen száríthatja érzékeny bőrünket. Vegyük sorra, hogyan tudjuk felkészíteni arcbőrünket a téli időjárás viszontagságaira és mit tehetünk annak érdekében, hogy bársonyosan puha és ragyogó arcbőrrel büszkélkedjünk az év leghidegebb hónapjainak beköszöntével is.

 

Ne csak a ruhatáradat cseréld télire

 Érdemes az évszakok változásával napi bőrápolási rutinunkat is kicsit felfrissíteni, átgondolni, hiszen szinte biztosra vehető, hogy azok a kozmetikumok, amelyek a nyári kánikulában beváltak, télen nem biztosítják a megfelelő táplálást és hidratálást bőrünk számára.

A tudatos bőrápolási rutin szerves részét képezik az aktiváló szérumok, különösen, amikor bőrünknek extra gondoskodásra van szüksége. A környezeti hatások a fiatalabb bőrt sem kímélik, a korai öregedés megelőzésére fejlesztették ki a fokozott hidratálást biztosító SEYOceutical Hyal N5 azonnali infúziós szérumot, mely revitalizálja a bőrt, stimulálja a sejtek lélegzését, a hatóanyagok mélyen a bőrbe jutva fejtik ki jótékony hatásukat. A külső bőröregedés látványos jelei, a sejtkárosodás, valamint a mély ráncok elleni küzdelem éllovasa a SEYOceutical Mitocell hyaluronsavas regeneráló szérum, amely magas koncentrációban tartalmaz öregedésgátló hatóanyagot és vízmegkötő, aktív hyaluronsavat.

A téli felkészüléshez jó választás lehet a SEYOceutical Mitocell Tápláló Krém, melyet kifejezetten a sejtek táplálására fejlesztettek ki, különleges összetevői stimulálják a kollagén termelést és antioxidáns hatásával védelmet nyújt a szabadgyökök ellen. A SEYOceutical szérumok különlegessége, hogy frissességük megőrzése és hatékonyságuk növelése érdekében üveggyöngyöket tartalmaznak, tartósítószer, színezék, paraffin- és szilikonolajoktól mentes termékek.

Megújulás a bőrnek is

A téli időszakban testünk és lelkünk is extra kényeztetésre vágyik, az otthoni krémek hatását a professzionális kozmetikai kezelések teszik teljessé. Fontos szempont, hogy olyan kezelést válasszunk, ahol a jó minőségű hatóanyagok valóban bejutnak a bőr szöveteinek mélyére. Az innovatív technológiának köszönhetően már olyan szelíd öregedésgátló SEYO kezeléseket próbálhatunk ki, melyek a hagyományos kozmetikai kezelésekhez képest hatszor mélyebbre juttatják az értékes hatóanyagot.

Ebben az évszakban a mélyhidratáló, ránctalanító, sejtaktiváló kezelések tehetik teljessé bőrápolási rutint, a kortalanul ragyogó bőrért érdemes a különböző hámlasztó, arcszín optimalizáló arckezeléseket is napirendre tűzni. Köztudott, hogy hámlasztás idején bőrünket fokozottan védeni kell az UV-sugárzással szemben, így a tél a legmegfelelőbb időpont a pigmentáció nélküli, egyenletes arcbőr eléréséhez. Természetesen bőrünk UV-védelméről ekkor sem szabad teljesen megfeledkezni.

Hidratálás kívül-belül

 Bár azt feltételezhetnénk, hogy csak a nyári kánikulában fontos a fokozott folyadék bevitel, nincs ez másképp a téli időszakban sem. A megfelelő folyadékfogyasztás látványos hatással van bőrünk állapotára is, hiszen így nem kell a bőr mélyén lévő tartalékokhoz nyúlnia szervezetünknek.

 

Érdemes bőrünket már ősszel felkészíteni az előtte álló megpróbáltatásokra, hiszen a legtöbb esetben késő akkor „tüzet oltani”, amikor már látható nyomokat hagyott rajtunk az időjárásváltozás és évszak váltás.

Szerző: Kónya Imréné Mónika