2018 márciusában került megrendezésre a Seyo kifejezetten kozmetikusoknak szóló szakmai workshopja, ahol sok kiváló szakember melett vendégünk volt Balogh György bőrgyógyász, a Skincare Plasztikai és Bőrgyógyászati Lézerklinika orvosigazgatója, aki a Seyo TDA technológia – Orvosesztétika és kozmetika határán, érintésmentes bőrtökéletesítés klinikai környezetben címmel tartott előadást a résztvevőknek. Az alábbi cikkben egy kis összefoglalót olvashattok az előadásról, megismerhetitek a kozmetika alapjait, valamint a Seyo TDA technológia előnyeit a különböző bőrproblémák kezelésében.

 

A kozmetika már az ókorban is létezett, bár nem a mai formájában. Akkor inkább a bőr díszítésére használták, nem pedig a fiatalság és szépség megőrzésére. Az idők során a díszítésekből, test és arc festésekből, tetoválásokból fejlődött ki a mai értelemben vett kozmetika, amit már egész más célokra alkalmazunk, mint a test díszítése.

A kozmetikai kezelések alapja a hatóanyag bevitel. A lehető legkülönfélébb módokon próbáljuk a hatóanyagokat a bőrbe juttatni, ami nem is olyan egyszerű, mint azt elsőre gondolnánk. A bőrnek ugyanis van egy természetes védekezési mechanizmusa, aminek köszönhetően nem szívesen enged be semmit, inkább az a funkciója, hogy bent tartson. Véd a külső hatásokkal szemben, mint egy védelmi rendszer. A mai, modern világban már nagy hangsúlyt fektetünk a bőr megfelelő ápolására, rugalmasságánk, fiatalságának megőrzésére, visszanyerésére. Alkalmazzuk különféle bőrbetegségek kezelésére, tünetek enyhítésére, a bőr egészségének megőrzésére. A kozmetikának nagy szerepe van a különféle betegségek diagnosztizálásában, illetve kezelésében.

Ahogy Dr. Balogh György bőrgyógyász kozmetológus és lézerspecialista is mondja:

„a bőr az folyamatosan, állandóan üzen a külvilág irányába a színével, a hőmérsékletével, a mirigy működésével, a fájdalmasságával vagy éppen azzal, hogy nem érzi az érintést vagy tapintást valahol, a különböző belső eredetű gyulladásokkal. Aki ezeket a jeleket ismeri, az tulajdonképpen az emberi betegségek 40-50%-át ránézésből meg tudja állapítani”

 

Ha egy kozmetikus felismeri ezeket a jeleket, azzal nem csak a vendége egészségi állapotán segíthet, de Vendége bizalmát is garantáltan megszerezheti, így legközelebb is az ő székébe ül majd vissza.

 

Bőr öregedésének okai

Abban a korban, amikor egyre károsabb környezeti hatásokkal nézünk szembe, fokozottan oda kell figyelni a bőr védelmére. A nap káros sugarai, valamint a szennyezett levegő hamar károsítják a bőrt. A kozmetikus feladata, hogy felhívja a Vendégei figyelmét arra, hogy amit a bőrön az öregedés jeleinek látunk, az bizony 70%-ban a környezeti hatások által okozott fénykárosodás, „sokkal kevesebb benne a biológiai óra forgása miatti öregedési tünet.” A felgyorsult életritmus, a rohanó világ nyomot hagy a bőrön. Kozmetikusként fontos, hogy az embereket megtanítsuk védekezni a fénykárosodás ellen, megfelelő fényvédő kozmetikumokkal, kisbaba korban UV védő ruházattal.

Miből áll egy kozmetikum?

Az első, és egyik legfontosabb alkotóelem az úgynevezett vivőanyag. Ez juttatja a hatóanyagot a megfelelő helyre, ami pedig a másik fontos összetevő. Egyik a másik nélkül szinte már nem is létezik. Azért csak szinte, mert már a tudománynak köszönhetően létezik olyan por alapú C vitamin, ami a bőrrel érintkezve azonnal felszívódik anélkül, hogy a hatóanyagon kívül mást is tartalmazna.

Hogyan jut a bőrbe a kozmetikum?

A bőr úgynevezett barrier funkcióját kell meggyengíteni (barrier funkció – a bőr nem engedi felszívódni a kívülről érkező anyagokat). Ez legtöbbször peeleing segítségével történik. Ez nagyon fontos a kozmetikum felszívódása miatt, viszont a fény hatása szempontjából nem feltétlenül hatékony. Hiszen mint tudjuk a szaruréteg a fény ellen az, ami legjobban véd az UV sugárzás ellen”. A hatóanyagot aztán bejuttathatjuk a bőrbe lézeres kezeléssel, tű használatával, vagy olyan nem invazív technológiával, mint a Seyo TDA rendszer, amely nagy nyomású tiszta oxigénnel juttattja a hatóanyagokat a bőrbe.

A hyaluronsav szerepe, és alkalmazása a Seyo TDA segítségével

A hyaluronsav egy olyan molekula, amelynek fő feladata a víz megkötése, valamint az ízületek, izmok síkosítása. A bőrben nem állandó a jelenléte, felépül majd lebomlik. Tehát, ha a bőrét jobb állapotba akarjuk hozni, szebbé akarjuk tenni, elsődleges feladatunk, hogy a hyaluronsav tartalmat belül, a kötőszövetbe emeljük. A Seyo TDA kezelések alkalmával lehetőség nyílik, hogy hogy feltöltsük újra hyaluronsavval a mélyszöveti rétegeket, ebből adódóan egy azonnali mélyhidratáló hatást fogunk látni. A hatása természetesen nem örökre szól, mivel a hyaluronsav lebomlik a szervezetben. Miután elértük a kívánt feszességet, már csak fenntartó kezeléseket kell végezni. Nem lehet túladagolni, hyaluronsavas kezelést akár naponta lehet végezni. A hatóanyagot a kezelés alkalmával teljes mértékben fájdalom mentesen juttatjuk a bőrbe, magas nyomású oxigén segítségével. Mivel nem invazív módszerről beszélünk, sérülések és hegek nem maradnak a kezelést követően.

A Seyo TDA különböző bőrproblémákra kínál hatékony megoldást

Hyal N5 kezelésünk a 30 év alatti korosztály számára ajánlott. Hidratálja és védi a bőrt, valamint finoman serkenti a kollagén termelést.

Hyal N10 kezelésünk a már 30 feletti korosztálynak kínál intenzív hidratáló kezelést. Tökéletes megoldást kínál az igénybe vett bőr számára, javítja annak állapotát.

Prémium kezeléseinkkel fájdalom mentesen adhatod meg Vendéged bőrének, amire valóban szüksége van. Ismerd meg a Seyo TDA előnyeit, és légy Te is a szelíd bőrfiatalítás híve.