A tudatos bőrápolás alapja a megfelelő fényvédelem. Sokan azt hiszik, hogy a fényvédelem csak a melegebb hónapokban fontos, amikor erősebb a napsugárzás, pedig a fényvédelem az év minden napjára kellene, hogy vonatkozzon.

Mi a fényvédelem?

A bőr saját védelmi rendszere csak egy bizonyos mértékig képes védekezni a napsugarak ellen, ezért erős napsugárzás vagy fényérzékenység esetén szükség van a fényvédelem alkalmazására. A földet érő napsugarak 100-400 nanométer közé eső hullámhosszát nevezzük UV (ultraviola) sugárnak, mely a szem számára láthatatlan. Az UV sugarakat is hullámhossz tartomány szerint tovább tudjuk bontani, melyek közül az UVB és az UVA káros hatással vannak a bőrre, ha túlzott mértékben érik azt. A fényvédők védelmet nyújtanak az ilyen káros sugarak ellen, és segítenek a bőr egészségének megőrzésében.  

A fényvédők, vagy más néven fényvédő hidratáló, feladata, hogy megvédje bőröd az ártalmas UV sugaraktól. Egy hidratáló alapú  formula, amit különböző típusú és hatékonyságú fényvédő összetevőkkel dúsítanak, ezen felül pedig lehet, hogy a bőrtípusnak vagy bőrproblémának megfelelő célzott összetevőket is találhatunk benne. Az UV sugarak különböző mértékben, de egész évben jelen vannak, aminek sajnos káros hatásai lehetnek az arcbőrre. Az UVA felgyorsítja a bőr öregedését, ráncokat, pigmentfoltokat és megereszkedett bőrt okozva. Az UVB pedig a bőr barnulását okozza. Ezért a legjobb, ha olyan fényvédőt használsz, amelyben az SPF (Sun Protection Factor) szint magas, és jelölve van az UVA sugarak elleni védelem is.

mi-a-fenyvedelem-2

Miért fontos a fényvédelem?

Ha nem véded arcbőröd a káros napsugaraktól, akkor sokkal hamarabb fogod tapasztalni a korai bőröregedést jeleit magadon, mint egyébként kellene, illetve kockázatnak teszed ki bőröd és saját egészségedet. 

Ha azt szeretnéd, hogy bőröd egész évben egészséges, fiatal és ápolt maradjon elengedhetetlen a mindennapi fényvédelem és a megfelelő hidratálás nyáron és télen is, amellyel megelőzheted bőröregedést és a bőr károsodását. Ráadásul a többi bőrápoló hatóanyag is akkor hat a leghatékonyabban, ha használsz fényvédőt mellette.

A tökéletes védelem és hidratálás

A melegebb évszakokban a megfelelő fényvédelem mellett a bőr hidratálása is elengedhetetlen, hiszen a hőség és a száraz levegő csökkenti a bőr nedvességtartalmát. A káros napsugarak és a bőr dehidratációja ellen nyújt megoldást bőrtípusnak megfelelően a Seyo Hyal N5 és N10 szérum. 

A fiatal bőr korai öregedéséhez és kiszáradásához vezethet, ha nem védjük az olyan külső környezeti hatásoktól, mint az erős napsugárzás, a szél, a hideg-meleg levegő, a légkondicionálás. Ezért megfelelő védelmet igényel, amely nem zsírosít, de intenzív hidratálását és védelmet nyújt a bőr egészségének. A Seyo Hyal N5 szérum olyan koncentrált hatóanyagokat tartalmaz, amelyek kifejezetten a fiatalabb bőrre fejlesztettek ki. Megakadályozza a bőr kiszáradását és a korai bőrörgedését, valamint mélyen dolgozik, hogy nedvességet és értékes vitaminokat biztosíton a bőr számára.

mi-a-fenyvedelem-3

A kor előrehaladtával a belső bőröregedés fokozódik és csökkenti a sejtek aktivitását, a bőr egyre vékonyabb és szárazabbá válik, aminek következtében sokkal érzékenyebb a külső környezeti hatásokra. A kollagénszálak tartószerkezete strukturálisan változik, és elveszti rugalmasságát és frissességét.

Előzd meg a bőröregedést, válaszd ápoló és bőrfiatalító kezeléseinket még ma!