A bőrhámlasztás mára már az egyik leggyakoribb arckezeléssé vált, aminek köszönhetően arcbőrünk megújul. Sokan azonban nem ismerik a hámlasztás technikáját, típusait és ezért tartanak is tőle. Most összeszedtük a legfontosabb információkat, amiket a hámlasztásról tudni érdemes.

Mi a hámlasztás?

A hámlasztás vagy más néven peeling, egy olyan bőrápolási kezelés, amelynek számos jó hatása van az arcbőrre. Szinte minden korosztály alkalmazhatja és a legtöbb bőrprobléma ellen hatásos segítséget nyújt, legyen szó akár csak a bőr egészségének megőrzéséről, akár pigmentfoltok, hegek, rácok vagy napfény által károsult bőr kezeléséről.

Az arcbőr felső szarurétege, mely védi a bőrünket a különböző külső hatásoktól, nagyjából 28 naponként észrevétlenül megújul, az az egy új réteg kerül a felszínre. Azonban ez a természetes folyamat, a kor előrehaladtával, valamint a külső szennyező hatásoktól lelassul, a sejtek előregszenek, a bőr élettelen, fakó és ráncosodásra hajlamosabb lesz. A bőrön maradó elhalt hámsejtek fénytelenné és szárazzá tehetik a bőrt, gátolják a bőrápolási rutin során alkalmazott hatóanyagok felszívódását és a bőr megfelelő hidratáltságát. 

A hámlasztás lényege tehát, hogy az elhalt hámsejteket eltávolítva, megújítsa az arcbőr felső rétegét.

Minden-amit-a-hamlasztasrol-tudni-erdemes-2

A hámlasztás típusai 

A hámlasztásnak több típusa létezik, melyekből legismertebbek, alkalmazásukból adódóan, a mechanikai és a kémiai hámlasztás. A mechanikai (fizikai) hámlasztás során valamilyen szemcsés anyaggal, általában finomra őrölt magvakkal, növényi olajokból készült, gömb alakú granulátumokkal masszírozzák át gyengéden a bőrt, amivel lényegében ledőrzsölik a elhalt hámsejteket. A mechnaikai hámlasztást a kozmetikusok mára kevésbé alkalmazzák, leggyakoribb otthoni bőrradírként való alkalmazás. 

A kémiai hámlasztás során a bőr felső hámrétegének eltávolítása által a felhám  megújul, regenerálódik és a kollagéntermelés is javul. A kémiai hámlasztás abban tér el a bőrradírtól hogy, a radírozás során szó szerint az elhalt hámsejtek ledörzsölődnek a bőrfelszínről, míg a kémiai hámlasztás során a hatóanyagok gyengéden leoldják az elhalt szaruréteget, ezzel egyenletesebb, friss bőrfelszínt eredményeznek.  

A kémiai hámlasztást legtöbbször AHA és PHA vagy BHA savakkal végzik, amelyek a pórusok mélyére hatolnak, kitisztítják azokat, eltávolítják az elhalt felesleges szarusejteket, és felfedik a friss és fiatal bőrfelszínt. A három típus különböző bőrproblémákra jó, az AHA és a PHA savak a bőr öregedését gátolják, csökkentik a hegeket és a pigmentfoltokat, a BHA pedig zsírosabb, pattanásos bőrproblémákra nyújt hatékony megoldást.

Frissítsd fel a bőröd a Seyo Peeling+ kezeléssel

A Seyo Peeling+ kezelés egy AHA savas kémiai hámlasztás, mely minden bőrtípus esetében alkalmazható. A Seyo Peeling+ kezelés gyümölcssavak segítségével távolítja el a bőr felszínéről az elhalt szarusejteket, ezáltal előkészítve a hatóanyagok befogadására a bőrt, így érve el nagyobb hatékonyságot és látványosabb eredményt. A savak hatására a bőrmegújító folyamatok is fokozódnak.

A Seyo Peeling+ savas hámlasztó kezelés más transzdermális bőrfeltöltő kezelés előtt javasolt alkalmazni a letisztítást követően.

Ha szeretnéd megújítani és felfrissíteni bőröd próbáld ki Seyo Peeling+ kezelésünket és élvezd a ragyogó, sima bőr előnyeit! Tudj meg többet kezelésünkről vagy jelentkezz be esztétikai központunkba még ma!